Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2011 09:40 - Илюминатите - механизмът на властта
Автор: universalnoto00zero Категория: Други   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
1



Илюминатите се крепят на внушаване на мнимо превъзходство на ръководителите над останалите. Най-вече измамата действа над последователите им които служат на "висшите същества".
Първите илюминати аргументирали предимството си с езотериното "знание" или "просветеление", което уж имали. Те се основавали на гностицизма.
http://universalnoto00zero.blog.bg/drugi/2011/08/05/v-nachaloto-be-gnosticizma-a-posle-doidoha-iliuminatite.796407
На гностицизма се основават и масоните(буквално зидари), които служат на Архитекта на света съотетстващ на Демиурга или дявола на гностиците.

Реформатор на илюминатското движение е Адам Вайсхаупт основал баварските свободни илюмнати.
Измисля тезата, че той и близките му последователи(старейшините на илюминатите) са "висши същества".
При илюминатите се срещат две версии на измамата за "висшите същества"
В едната те се представят като преродени духове на "висши същества".
В другата версия те са потомци на "висши същества". За такива се представят и прословутите кръвни линии на илюминатите.
Иначе тези висши същества се представят като "паднали ангели" и техните потомци "нефилими".
В по-ново време илюминатите обявяват "висшите същества" за извънземни. В ерата на науката историите с дяволите, ангелите  и нефилимите не вървят.
Имат съответни версии за извънземен произход на кръвните линии. В едни версии като извънземни, в други като създадени от извънземни.
Първата кръвна линия се опитва да създаде самият Вайсхаупт - заплодил братовчетка си за да запази "чистотата на висшата кръв". Напрактика се опитва да създаде ендогамна династия като фараонските, но замисълът му за заграбване на властта не успял. За съжаление се намерили много продължители на делото му. Така има различни кръвни линии и "преродени" "висши същества". Някои богаташки династии милиардери са възприели тази тактика за заграбване на властта.

Има и друга версия на илюминатските висши същества. Тя се появява в ерата на научния възход и упадъка на традиционните религиозни измами на илюминатите. Тогава водещите капиталистически династии възприемат една псевдонаучна идеология  - социалдарвинизма. Тази идеология "доказва" превъзходството на богатите над бедните с изопачаване на теорията на Дарвин за естествения отбор.
Така се появяват социалдарвинистките "висши същества"  на капиталистическата класа.
Също така социалдарвинизма се използва и за "доказване" на расовото превъзходство на империалистичските страни над колониите и поробените народи.
Расизмът е разновидност на илюминатите.
Изобщо тази идеология - социалдарвинизма и производните му движения, също като стария религиозен опиум на илюминатите оправдава и укрепва експлоатацията, робството, потисничеството, диктатурата(на парите, на "висшата раса" и т.н.)



Тагове:   масони,   Илюминати,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto00zero
Категория: Други
Прочетен: 20323
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930